dimarts, 9 de juliol del 2013

Manifest per un ATENEU DE SANTPEDOR

Una iniciativa feta per les entitats del poble de Santpedor, per aconseguir compartir i enrriquir-nos humanament i culturalment.

-adjunto text:


MANIFEST APROVAT PER LES ENTITATS SOTASIGNANTS DE SANTPEDOR

Santpedor ha experimentat, en els darrers anys, un important creixement demogràfic que ha propiciat el sorgiment de noves entitats, juntament amb les ja existents. Aquesta efervescència cultural, tan favorable per al desenvolupament personal i col·lectiu, ha posat en evidència unes necessitats que actualment no estan cobertes.
Una d'aquestes necessitats principals és un espai físic que permeti a les entitats desenvolupar activitats i crear la possibilitat d'interaccionar entre tots els habitants del municipi, i d'aquesta manera fer créixer el teixit participatiu del poble.
Un grup de persones de diferents entitats ens reunim periòdicament en assemblees obertes amb la voluntat de:
. Crear un espai comú: un lloc que serveixi de punt de trobada i encabeixi activitats, projectes, idees, tallers, cursos, xerrades... a disposició del poble, on es pugui ser tant actor com espectador, individualment i/o col·lectivament.
. Autogestionar-se: volem que aquest espai sigui gestionat i organitzat assembleàriament per les mateixes entitats que participin i s'impliquin en el projecte.
. Transformar la vida social i cultural del poble: la participació i la interrelació entre les entitats i les persones ha de permetre construir un teixit associatiu fort i dinàmic per crear un poble viu.
Volem un Santpedor amb un teixit associatiu i social fort i dinàmic, amb espais on es fomentin i es pugui donar valor a les activitats que fan les entitats del poble i faciliti que noves iniciatives puguin tirar endavant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada